Tokom poslijepodneva postepeno naoblačenje sa sjeverozapada. Krajem dana kiša u Krajini, a tokom noći u većem dijelu Bosne. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini slaba do umjerena bura.

Jutarnja temperatura od 14 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 27 do 33, na jugu do 36 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu prijepodne sunčano, poslijepodne postepen porast naoblake. Kiša se očekuje u noći sa četvrtka na petak.

Jutarnja temperatura oko 16, a dnevna oko 30 stepeni Celzijusa.

Biometeorološke prilike postepeno će se pogoršavati sa odmicanjem dana. Tokom prijepodneva bit će ugodnije, svježije, uz više sunca, potom će, usljed nadolazeće promjene vremena, kod hroničnih bolesnika doći do jačanja tegoba i reakcija u vidu glavobolje, reumatskih i bolova na mjestima povreda, malaksalosti.

Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima. Pri tome će u noćnim satima, sa osvježenjem u vidu padavina i uz mirniji san, ipak doći i do djelimičnog olakšanja.

U petak oblačno vrijeme sa kišom. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 24, a dnevna od 16 do 22, na jugu do 25 stepeni Celzijusa.

U subotu u centralnim, istočnim i zapadnim područjima prijepodne pretežno oblačno vrijeme sa kišom povremeno, a poslijepodne prestanak padavine i smanjenje naoblake. U ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 24, a dnevna od 21 do 26, na jugu do 30 stepeni Celzijusa.

U nedjelju sunčano uz umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 24, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 29 stepeni Celzijusa.