open-navfaktor-logo
search
Izjašnjenje
Pripadnik "Srbske časti" se tereti za ubistvo mladog navijača Borca: Optuženi negirao krivicu
Dalibor Čamber (47), optuženi za ubistvo Duška Savanovića (24) koje se dogodilo 31. decembra prošle godine u Trnu kod Laktaša, izjasnio se danas u Okružnom sudu Banja Luka da nije kriv.
12.03.2021. u 14:13
get url
text

- Šta da kažem, kriv nisam - kazao je Čamber.

Milan Đurđević (43) koji je kritične večeri bio u društvu sa Čamberom, i koji se tereti pomoć učiniocu poslije izvšenja krivičnog djela također je negirao krivicu.

Savanović je bio mladi član navijačke grupe "Lešinari" FK Borac, a optuženi Čamber pripadnik "Srbske časti" i odranije je poznat policiji po krivičnim djelima.

U optužnici koju je podiglo Okružno javno tužilaštvo Banja Luka navodi se da se ubistvo dogodilo 31. decembra 2020. godine oko 22.30 sati u Trnu, u ulici Prijedorska bb.

Optuženi su došli na parking pumpe "Nis Petrol" autom "mercedes benz C 220 CDI", kojim je upravljao Đurđević. Zatim su izašli iz vozila, te došli u verbalni, a potom i u fizički sukob sa Savanovićem i Aleksom Babićem (22), koji su na isti parking došli vozilom "mercedese benz GLK 220 CDI".

Čamber je tokom fizičkog obračuna izvadio pištolj marke "Crvena zastava" kalibra 9 mm, za koji ne posjeduje oružni list i dozvolu za nošenje, pa ispalio jedan hitac u pravcu vozila "suparničkog" dvojca koji je pogodio zadnji lijevi točak.

- Nakon što je Babić sjeo u vozilo zajedno sa Savanovićem i pokušao da napuste mjesto događaja, zaustavlja ih Čamber. Babić je izašao iz vozila, a optuženi ispaljuje jedan hitac iz pištolja u njegovom pravcu, pogodivši ga u lijevo stopalo – stoji u optužnici.

Babić je zadobio tešku povredu u vidu strijelne rane sa prelomom kosti lijeve pete, nakon čega se udaljava, a Čamber ga prati.

Savanović potom ubada optuženog, usljed čega on pada na leđa u blizini aparata za točenje goriva, te iz tog položaja u njegovom pravcu ispaljuje i treći hitac.

Savanović je zadobio prostrelnu ranu u predjelu stomaka, te je došlo do masivnog unutrašnjeg iskrvarenja. Nakon što je prevezen vozilom Hitne pomoći Laktaši na reanimaciju u Urgentni centar UKC-a RS-a Banja Luka, od posljedica ranjavanja je preminuo u bolnici istog dana oko ponoći.

Đurđević je optužen da je odvezao Čambera sa mjesta izvršenja krivičnog djela u nepoznatom pravcu, a kako bi mu pomogao da prikrije pištolj i druge tragove krivičnog djela.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.