Ministarstvo obrazovanja KS

Priznanja najboljim učenicima

Objavljeno: 07.09.2018. u 13:51

Učenici koji su ostvarili najbolje  rezultate u nastavnim i vannastavnim aktivnostima

Sa promocije učenika u Domu mladih

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo upriličilo je danas promociju učenika osnovnih i srednjih škola KS koji su se svojim zalaganjima u školskoj 2017/2018. godini istakli u nastavnim i vannastavnim aktivnostima.

Promocija učenika upriličena je u saradnji sa školama, uz prigodnu svečanost u Domu mladih kojoj su prisustvovali roditelji, nastavnici i direktori škola.

- Ministarstvo je kao i prethodnih godina uputilo dopis školama da, po mišljenju svih uposlenika, odaberu po jednog učenika u toj obrazovnoj ustanovi koji je ostvario najbolje ukupne rezultate u nastavnim i vannastavnim aktivnostima. Ovo je način i prilika da im se oda priznanje i pohvale njihov trud i zalaganja, a što je praksa posljednje tri godine - kazao je resorni ministar Elvir Kazazović.

Ovom prilikom, ministar je istaknutim učenicima uručio prigodne edukativne poklone i poručio da nastave sa svojim zalaganjima i uspjesima, navodi se u saopćenju.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije