open-navfaktor-logo
search
Uspješan posao
Prodato odmaralište Feroelektra u Neumu za 6,2 miliona KM, novac ide radnicima
Odmaralište Feroelektra u Neumu prodato je tokom licitacije koja je trajala pet dana u nadležnom Općinskom sudu u Čapljini za 6,2 miliona KM, potvrdio je za Faktor direktor ovog preduzeća Senad Smajić.
13.07.2021. u 11:02
get url
text

VEZANI TEKST - U julu prodaja odmarališta Feroelektra u Neumu: Koliko košta najskuplji stan, poslovni prostor...

- Hvala Bogu, na najbolji način okončana je prodaja odmarališta i to za mnogo veći iznos od prvobitno procijenjenog. Naime, prva procjena iznosila je 2,7 miliona KM koju su ustanovili sudski vještaci, zatim smo našim upornim angažmanom uspjeli podići vrijednost objekta na 3,7 miliona KM da bi u konačnici iznos bio zaokružen prodajom za ukupnih nešto više od 6,2 miliona KM.

Napravili smo zaista dobar posao. Kad smo već morali prodavati objekat kako bi se na namirila potraživanja radnika Feroelektra na ime pravosnažnih presuda nastalih zbog neisplaćenih plaća, najvažnije je da odmaralište nije otišlo budzašto. Takav je slučaj bio, recimo, sa hotelom Neum koji je prodat ispod svake cijene - ističe Smajić koji je proteklih dana maltene 24 sata bio na raspolaganju zainteresovanim za kupovinu apartmana i ostalih pratećih sadržaja.

S druge strane, iz Općine Neum tvrde kako Feroelektro nije vlasnik odmarališta te da će pokrenuti sudski spor.

- Ja sam svim novim vlasnicima nekretnina u sklopu odmarališta, koji su u stopostotnom procentu iz BiH, iskopirao katastarske izvode iz kojih se jasno i nedvosmisleno vidi da je Feroelektro vlasnik odmarališta.

Ovaj objekat je izgrađen krajem šezdesetih godina prošlog vijeka i sve vrijeme je bio u vlasništvu Feroelektra. Načelnik Neuma je agronom po struci i razumijem da nije upoznat sa pravnom dimenzijom kada je u pitanju odmaralište, ali me čudi zašto nije potražio mišljenje i savjet stručnjaka iz te oblasti. Ko gubi ima pravo da se ljuti. Ponavljam, ovdje je sve jasno i po zakonu, što je uostalom utvrdio i Općinski sud u Čapljini - pojašnjava Smajić.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.