open-navfaktor-logo
search
Objavile Oružane snage
Pronađeni dokumenti: Invazija Rusije na Ukrajinu isplanirana 18. januara?
Oružane snage Ukrajine izvijestile su o presretanju ruskih planskih dokumenata u kojima se navodi da je invazija na Ukrajinu potvrđena 22. januara, prenose ukrajinski mediji.
02.03.2022. u 19:58
get url
text

Dosjei uključuju borbene zadatke, pozivne znakove, kontrolne signale i čitav spisak osoblja. Prema dokumentima, preuzimanje zemlje trebalo bi da traje 15 dana, prenosi Kyiv Independent, pozivajući se na objavu na Facebook stranici Operativno-taktičke grupe "Istok". 

Vijest je prenio i Telegram.

VEZANI TEKST - Ukrajinska vojska oslobodila Makariv, pregovori Rusije i Ukrajine ipak ujutro

- Uspješnim djelovanjem jedne od jedinica Oružanih snaga, ruski okupatori gube ne samo opremu i ljudstvo. U panici ostavljaju tajne dokumente. Tako nam je na raspolaganju planska dokumentacija jedne od jedinica bataljonske taktičke grupe 810. odvojene brigade marinaca Crnomorske flote Ruske Federacije.

Među dokumentima su radna karta, borbeni zadatak, tabela pozivnih znakova, tabele kontrolnih signala, skrivene kontrolne tablice, spisak osoblja itd.

Na osnovu dobijenih informacija, poznato je da su planski dokumenti za rat sa Ukrajinom odobreni 18. i 22. januara, a sama operacija zauzimanja Ukrajine mora se održati u roku od 15 dana, odnosno od 20. februara do 6. marta.

Neprijateljska jedinica je trebala da se iskrca sa aerodroma Orsk u blizini naselja Stepanovka-1 i nastavi rad sa vojnim jedinicama 58. armije Ruske Federacije, odnosno 177. odvojenim pukom marinaca ruske Crnomorske flote. Krajnji cilj ovih snaga bila je blokada i preuzimanje kontrole nad Melitopoljom.

Dakle, kada još jednom neko od zatvorenika kaže da je došao da uči i izgubio se - nemojte vjerovati! Znali su, pažljivo planirali i pripremali. A ruskim okupatorima ćemo reći jedno: čuvajte svoju opremu i tajne dokumente, biće nam potrebni, prvi - za naše branioce, a drugi - za Hag - navedeno je na Facebook stranici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.