open-navfaktor-logo
search
Ambicije drugoligaša
Prošlosezonska senzacija u Kupu BiH: Trener Klisa otkrio planove za budućnost
Početak nastavka sezone na fudbalskim terenima u Bosni i Hercegovini sve je bliže.
18.02.2020. u 09:48
get url
text

Proljetni dio Premijer lige počinje već ovog vikenda, a nešto kasnije kreće i nastavak sezone u nižim nivoima takmičenja.

Ekipa Klisa iz Buturović Polja bila je jedno od iznenađenja u prošlosezonskom izdanju Kupa Bosne i Hercegovine, u kojem su dobacili do četvrtfinala, gdje ih je eliminisala Sloga iz Gornjeg Crnjelova, tim koji je u tom trenutku bio jedini ozbiljan konkurent banjalučkom Borcu za plasman u PLBiH.

Jesenji dio sezone u Drugoj ligi - Jug ekipa iz Buturović Polja završila je na drugom mjestu s 31 bodom, tri manje od vodećeg Posušja.

O ambicijama Klisa u nastavku sezone razgovarali smo s Nedimom Kudrom, šefom stručnog štaba hercegovačkog sastava.

- Naše ambicije iste su kao i prošle sezone, to je prvo mjesto. Stvorili smo respektabilan tim u prethodnim godinama, a za nastavak sezone angažovali smo još četiri pojačanja. Ekipu je napuastio samo golman Ramić, kojem želim puno sreće u novom klubu - kaže Kudra na početku razgovora za Faktor.

Bivši fudbaler Klisa, koji je u jednom dijelu karijere nosio i dres Željezničara, smatra kako su Posušje i Sloga iz Ljubuškog najveći rivali njegovoj ekipi u borbi za sami vrh tabele.

Ekipa je u punom trenažnom procesu kako bi što spremnija dočekala nastavak prvenestva.

- Treniramo kombinovano na terenu u Lisičićima i u dvorani u Konjicu, a iako su totalni amateri, igrači su redovni na treninzima i ne mogu da dodatno ne pohvalim njihov rad. Upravo taj rad me dodatno ohrabruje - ističe trener Klisa.

U dosadašnjem dijelu priprema njegova ekipa odigrala je i dva prijateljska meča, zabilježila je po pobjedu i poraz. Radnik iz Hadžića ih je savladao s 2:0, dok su protiv Kruševa slavili sa 6:2.

Klis u prošlosti nije ispunjavao uvjete koji se tiču omladinskih selekcija, zbog čega se nije mogao plasirati u viši rang uprkos činjenici da je sezonu okončao na prvoj poziciji. Kudra kaže da pomaka na tom putu ima, ali da će i nakon ove sezone, bez obzira na plasman, ostati član Druge lige - Jug.

- Ni ove sezone još ne možemou viši rang, ali se nadam da ćemo već za iduću imati kompletirane sve omladinske selekcije, čime ćemo steći pravo nastupa u Prvoj ligi FBiH, naravno ako ga izborimo na terenu. Uskoro ćemo imati i bolje uvjete za trening, a pomoćni teren je u fazi izgradnje - naglasio je Kudra.

Mladi trener, koji trenutno ima B licencu, naglašava kako bi rezultati na sportskom terenu bili nemogući bez agilne uprave

- Agilna uprava koju predvode Ahmo Miljević i Rasim Sitar zaista nastoji da omogući sve što je neophodno ekipi. Uvijek su tu za igrače i to je nešto što stvarno moram naglasiti - rekao je Kudra, te dodao:

- Već pet godinama sam u klubu, želim da napredujem i dodatno usavršavam kao trener, ali dan kada budem morao napustiti Klis bit će mi jedan od težih trenutaka u životu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.