open-navfaktor-logo
search
EURO 2020
Prva reakcija Bilala Šumana nakon poraza od Norveške
Bh. tim u nedjelju igra protiv Portugala, koji je senzacionalno pobijedio Francuze
10.01.2020. u 22:24
get url
text

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine časnim porazom od domaćina Norveške rezultatom 32:26 otvorila je Evropsko rukometno prvenstvo.

Zmajevi su pružili solidan otpor favoriziranim Norvežanima. Do 20. minute i rezultata 9:9 rezultat je bio u egalu, ali onda je uslijedilo nekoliko tehničkih grešaka koje su igrači Norveške znali iskoristiti.

- Sve što smo pričali o Norveškoj,  to smo osjetili na svojoj koži u prvom poluvremenu. Izgledalo je fino do 9:9. Imali smo loptu i za vodstvo. Neiznuđene tehnučke greške su nas koštale brzih golova. Norveška možda trči najbrže kontre na svijetu. To smo znali i to smo osjetili na svojoj koži - izjavio je selektor BiH Bilal Šuman pa dodao:

- Mnogo bolje smo mogli igrati sa igračem više. Odbrana je trebala biti na višem nivou, a dobro smo izgledali u igri sedam na šest. Imali smo mnogo problema sa Sagosenom. Efikasnost je s igračem više trebala biti bolja i razlika ne bi bila ovakva. Čestitam Norveškoj na zasluženoj pobjedi.

Bh. tim u nedjelju igra protiv Portugala, koji je senzacionalno pobijedio Francuze.

- Portugal je napravio čudo. Sasvm zasluženo. Jaka su ekipa fizički. To će biti nadmetanje. Imamo dva dana do utakmice. Prvo ćemo analizirati ovu utakmicu, a onda Portugal - najavio je selektor BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.