open-navfaktor-logo
search
Stoper Hajduka
PSG dovodi 15-godišnje čudo iz Hrvatske za nevjerovatan iznos
Luka Vušković (15) stoper Hajduka i lider juniorske ekipe, želja je PSG-a. 
12.11.2022. u 12:00
get url
text

Najbolji francuski i jedan od najbogatijih svjetskih klubova za Vuškovića nudi Hajduku četiri miliona eura i bonuse od milion eura. To piše Nicolo Schira, talijanski novinar specijaliziran za transfere, koji dodaje da Hajduk pregovara s PSG-om oko ovog transfera, prenosi Index.hr.

Luka, pet godina mlađi brat također stopera Marija, koji je prošle godine otišao u HSV, fenomen je iz Hajdukove omladinske škole. Ove sezone je priključen juniorskoj eiipi, iako je još debelo u kadetskim godinama, daleko mlađi od uzrasta u kojem je sada. Međutim, igrom i ponašanjem u nedavnom derbiju protiv vršnjaka iz Dinama dokazao je da mu je ondje mjesto. 

Dominirao je na terenu, na kojem se postavlja kao vođa kojeg slušaju tri godine stariji igrači. Ovo je važno naglasiti jer je navedena dobna razlika u mlađim kategorijama ogromna te se jako rijetko toliko mlađi igrač uopće priključi starijem uzrastu, a kamoli nametne kao autoritet i lider.

- Kompletan, dominantan i elegantan stoper, savršen je primjer klasičnog odbrambenog igrača koji zna s loptom. Ima vrlo dobar omjer tjelesne mase, fizičke snage, izdržljivosti i prirodne kondicije, zbog čega se ugodno osjeća u duelima. Može igrati kao desni i lijevi stoper u obrambenoj liniji s četiri igrača, ima vrlo dobru koordinaciju i rad nogu za igrača svoje visine - tako je Vuškovića opisao portal Football Talent Scout.

Luka Vušković je evidentno prerastao i U-19 generaciju, pa je prije dva mjeseca priključen prvoj, seniorskoj ekipi i postao najmlađi igrač koji je ikada zaigrao za Hajduk. Doduše, ne u službenoj utakmici. Vušković, rođen 24. febrara 2007., ušao je u igru u 60. minuti prijateljske utakmice protiv Uranije u Baškoj Vodi. Hajduk je u susretu kojim je Urania proslavila 100 godina slavio 4:1.

Prošlog mjeseca Vušković je kao igrač juniorskog tima Hajduka golom Gabali postao i najmlađi strijelac Lige prvaka mladih.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.