Disciplinska komisija Profesionalne fudbalske lige (LFP) novčano je kaznila Paris Saint-Germain, između ostalog, i zbog uvredljivih transparenta usmjerenih prema Neymaru, prenosi Anadolu Agency (AA).

PSG će morati da plati 2.000 eura zbog prestupa njegovih navijača na utakmici prvog kola Lique 1 protiv Nimesa, koja je igrana 11. augusta. Inače, Parižani su taj susret dobili rezultatom 3:0.

Neymar je bio meta navijača tokom utakmice na Parku prinčeva zbog sve češćih špekulacija da želi napustiti PSG. Jedan od transparenata pozivao je Brazilca da što prije napusti prvaka Francuske, a na drugom je izraženo nezadovoljstvo njegovim ponašanjem.

- Zbog upotrebe pirotehničkih sredstava i isticanja uvredljivih transparenata navijača, Paris Saint-Germain će platiti 2.000 eura kazne - saopćeno je iz LFP-a.

Neymar, kojeg već mjesecima mediji sele u Real Madrid ili Barcelonu, još uvijek nije nastupio za PSG ove sezone. Izgleda da se sagi oko njegovog odlaska ne vidi kraj, uprkos tome što se prijelazni rok zavšrava 2. septembra. Brazilac je od dolaska u PSG 2017. godine odigrao 58 utakmica i postigao 51 gol.