open-navfaktor-logo
search
Poznat razlog
PSG odlazi sa Parka prinčeva?
Čelnici francuskog velikana PSG-a razmatraju odlazak s Parka prinčeva nakon što je propao dogovor sa gradom oko kupnje stadiona.
15.01.2023. u 12:23
get url
text

PSG je želio u stadion uložiti gotovo 500 miliona eura kako bi ga modernizirao, ali je prije toga želio postati njegov vlasnik.

Međutim, gradonačelnica Anne Hidalgo odbila je mogućnost prodaje zbog čega se, kako piše ESPN, klub okreće novom rješenju.

Čelnici kluba planiraju izgradnju vlastitog stadiona na nekoj drugoj lokaciji čime bi Park prinčeva ostao prazan. Taj stadion izgrađen je 1972. godine.

PSG je na njega uselio 1974., četiri godine nakon osnivanja kluba te na njemu igra skoro 50 godina.

Klub je do sada u stadion uložio oko 80 milona eura, ali kapitalnu investiciju ne želi napraviti ako nije vlasnik stadiona.

- Jako smo razočarani takvim stavom grada Pariza koji će na ovaj način klub i njegove navijače istjerati iz svog doma i potpuno iz tog dijela grada. Osim toga, porezne obveznike će stadion u sadašnjem stanju nastaviti koštati desetke miliona eura godišnje, a bit će prazan jer na njemu neće imati ko igrati.

Jako dugo vremena smo pregovarali sa gradom oko kupnje stadiona da bi gradonačelnica iznenada prekinula pregovore i odustala od te ideje. Nismo ovo željeli, ali moramo se okrenuti novim opcijama - rekao je ESPN-u glasnogovornik PSG-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.