open-navfaktor-logo
search
Znali su za rizik
Putnici krivi za pad helikoptera u kojem je poginuo Kobe Bryant?
Početkom ove godine svijet je ostao bez jednog od najboljih košarkaša u historiji ovoga sporta nakon što je u padu helikoptera poginuo Kobe Bryant i njegova 13-godišnja kćerka Gianna.
12.05.2020. u 13:08
get url
text

Supruga legendarnog košarkaša Vanessa Bryant tužila je kompaniju Island Express, a optužba se zasnivala na tome da je za pad helikoptera krivac bio pilot Ara Zobayan.

Nije dugo gospođa Bryant čekala na odgovor iz kompanije u čijem je vlasništvu bio helikopter u kojem su poginuli njeg suprug i kćerka.

- Kobe i Gianna Bryant su bili svjesni uvjeta, opasnosti i rizika - naveli su iz kompanije Island Express, a prenosi TMZ.

Slično je mišljenja i Berge Zobayan, koja predstavlja 50-godišnjeg pilota koji je poginuo.

- Tragedija je rezultat neodgovornosti putnika. Oni su svjesni rizika i opasnosti ipak odlučili da žele poletjeti. Vremenske prilike nisu bile za let, ali putnici su insistirali. Dakle, pilot nije kriv za užasnu nesreću - kazala je Zobayan za People.com.

Inače, osim Kobe i Gianna Bryant, te pilota, u padu helikoptera poginuli su John Altobelli (56), Keri Altobelli (46), Alyssa Altobelli (14), Sarah Chester (45), Payton Chester (13) i Christina Mauser (38).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.