Nema novca

Radikalan potez banjalučkog Borca

Objavljeno: 12.09.2018. u 22:33

Rukometi klub Borac m:tel od sutra obustavlja trenažni proces svih selekcija, od prvog tima do najmlađe generacije, saopćeno je iz banjalučkog kluba.

FOTO: FACEBOOK

Razlozi za ovaj radikalan potez, kako se navodi, su nedostatak ne samo finansijskih sredstava, nego i infrastrukturnih objekata za treniranje.

Zbog zauzetosti dvorane Borik aktuelni osvajač Kupa BiH je posljednje dvije sedmice trenirao u dvorani u Čelincu, što iziskuje nove značajne troškove, a mlađe kategorije bile su primorane da treninge održavaju u parku "Mladen Stojanović".

Podsjećaju da je trenutna uprava kluba prethodnih pet godina, na godišnjem nivou, izdvajala trećinu ukupnog budžeta za vraćanje naslijeđenih dugova. Ove godine su, po osnovu poreza, uplatili više od 70.000 KM, od čega više od 60.000 KM samo u posljednjih 15ak dana, navode.

- Zbog svega navedenog, nismo u mogućnosti da osiguramo dodatna sredstva kako bismo i u narednom periodu trenažni proces svih selekcija održavali van Banje Luke, ali i osigurali normalno funkcionisanje kluba. Nažalost, zbog toga primorani smo da, kao jedan od rijetkih kluba iz Banje Luke i RS-a, koji je izborio nastup u nekom od evropskih takmičenja, obustavimo rad do daljnjeg - navodi se u saopćenju koje je potpisao direktor kluba Vladimir Branković.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije