open-navfaktor-logo
search
Kapiten bh. haklera
Radmilović: Čast mi je što sam kapiten, ali mene su momci odveli na EURO
Utakmicom protiv Srbije, futsal selekcija Bosne i Hercegovine završava najuspješniji ciklus kvalifikacija, kroz koje je već ranije osigurala nastup na Evropskom prvenstvu 2022. godine. 
13.04.2021. u 17:01
get url
text

Kapiten Anel Radmilović potvrdio je da ovaj uspjeh osim što je kruna njegove karijere, predstavlja i pobjedu kolektivnog duha, ozbiljnog timskog rada i dobre atmosfere koja vlada među igračima.

Radmilović, u razgovoru za stranicu FSBiH, između ostalog govori kako je motivisao saigrače, šta su najveći kvaliteti ove ekipe, koji je cilj u sutrašnjem duelu sa Srbijom.

- Pred prvu utakmicu sjeli smo i selektor je kazao "hajde kapitenu, povedi ekipu na EURO. Čast mi je što sam kapiten, ali mislim da su mene momci odveli na Evropsko prvenstvo. Ja sam među najstarijim i zamolio sam ih na tom sastanku da oni mene odvedu. Možda mi je ovo "zadnji trzaj". Ispunili su mi zahtjev i želju - govori Radmilović.

- Nadali smo se, tu su negdje reprezentacije Srbija, Sjeverna Makedonija, Rumuniju nismo nešto poznavali... Šanse smo iskoristili borbenošću i zalaganjem. Zasluženo smo tu gdje jesmo. Imamo pet od pet, maksimalnih 15 bodova - dodaje kapiten bh. haklera.

Kvalifikacije su protekle uz pandemiju koronavirusa, što je otežalo igranje, putovanja...

- Bilo je teško, bilo je oscilacija. Daj Bože da što prije prođe. Imali smo problema s testovima, što veću nervozu stvara nego pred utakmicu. Testiramo se, čekamo nalaze. Desila se situacija da smo se testirali poslije prve utakmice sa Sjevernom Makedonijom, bilo je pet-šest pozitivnih. Među njima standardni reprezentativci poput mene. Sutradan smo se testirali i svi smo bili negativni. Pomogao nam je dosta i FSBiH kada nam je osigurao avion za Rumuniju. U Sjevernu Makedoniju gdje je bliže išli smo s autobousom, ali vjerujte kada smo se plasirali na EP išli bi i pješke - iskren je Radmilović koji dodaje da bez srčanosti i borbe za državni grb BiH ne bi napravila ove rezultate.

Konstatovao je da je cilj u meču protiv Srbije pobijediti, a ako to ne bude slučaj onda ne izgubiti i tako kvalifikacije okončati sa šest mečeva bez poraza.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.