Petak, 12.08.2022.
Protest radnika Agencije Poslovnost ispred Općinskog suda u Sarajevu
FOTO: Ines Lučić

Radnici Agencije Poslovnost traže od Općinskog suda da im omogući da rade

Pred Općinskim sudom u Sarajevu u toku je protesti radnika Agencije Poslovnost, koji već 14 dana u kancelarije ulaze kroz prozor.

Protesti se održavaju jer već 14 dana nije izvršena sudska privremena mjera kojom je naređeno hitno povlačenje zaštitara agencije Gama AA koji fizički onemogućavaju prolazak do poslovnih prostorija radnicima Agencije Poslovnost.

- Kompanija Brend navodno nije dobila presudu suda, a da su htjeli da je uruče, mogli su jednostavno presudu okačiti na oglasnu tablu u Sudu i problem bi bio riješen. Nadamo se da će izaći neko u ime suda da nam se obrati ili da nas primi sudija Pavle Crnogorac, koji je zadužio predmet – izjavila je za Faktor Lea Bajrić, zaposlenica u Agenciji Poslovnost.

Do jučer 80 zaposlenih u Agenciji Poslovnost u kancelarije su ulazili preko merdevina kroz prozor. Ko nije mogao ili smio, taj i ne radi.

- Postavili smo skelu i to je manje opasno od penjanja uz merdevine, ali i dalje ulazimo na posao kroz prozor – kaže Lea Bajrić.

Kompanija Brend d.o.o. i Agencija Poslovnost su u imovinsko-pravnom sporu nekoliko godina. Spor je oko 50 kvadratnih metara zgrade na koje obje firme polažu pravo.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh