- Zbog naredbi, odnosno mjera o ograničenom broju okupljanja ljudi na otvorenom prostoru, a koje su na snazi povodom nastale pandemije uzrokovane koronavirusom COVID-19, na ovom protestu će učestvovati cca 100 učesnika – članova navedenih Sindikata, dok će radnici – članovi Sindikata radnika u zdravstvu u Kantonu Sarajevo i Sindikata Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevo koji su u vrijeme održavanja protesta na poslu, učesnicima protesta pružiti podršku izlaskom, u vrijeme pauze, ispred ustanova u kojima rade uz poštivanje svih higijensko epidemioloških mjera koje su na snazi u vrijeme održavanja mirnog okupljanja - protesta - saopćili su iz sindikata.

Učesnici protesta, kako ističu, žele da na miran i dostojanstven način javno ukažu na nezadovoljstvo odnosom Vlade Kantona Sarajevo prema oblasti zdravstva u cjelini, a posebno prema radnicima u zdravstvu u Kantonu Sarajevu i prema pacijentima, te obavezu Vlade Kantona Sarajevo da uvažava oba Sindikata kao socijalnog partnera.

- Zahvaljujemo se unaprijed što ćete pratiti ovaj protest i javnost obavijestiti o opravdanim zahtjevima članstva Siindikata radnika u zdravstvu u Kantonu Sarajevo i Sindikata Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu - navodi se u saopćenju koje potpisuju predsjednik Sindikata radnika u zdravstvu u KS prim. dr Edo Selimić i predsjednica Sindikata Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Dženana Hrustemović, doc. dr. sci. zdravstvenih nauka.