Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a, sinoć je na N1 sinoć istupanje Damira Arnauta iz te stranke.

-Damir Arnaut je došao kod mene prije sedam-osam mjeseci. Rekao je: "Moja žena je zaposlena na aerodromu (Međunarodni aerodrom Sarajevo), ima probleme s direktorom. Ako ga ne smijenite - nemate moj glas u Zastupničkom domu". Rekao sam da se sa mnom tako ne razgovara. Nakon toga je počeo da traži izgovore, stranci, šestorka... - ispričao je. 

Podsjećanja radi, direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo je Armin Kajmaković, koji je na tu poziciju imenovan na prijedlog SBB-a. Arnautova supruga Sanja Bagarić-Arnaut na Aerodromu je u vrijeme Kajmakovićevog mandata dobila posao. Ona trenutno obavlja poslove stručne saradnice za odnose s javnošću. 

On je istakao i to kako se Arnaut nije pojavio na sjednici kada se birao mandatar za sastav Vijeća ministara.

Radončić je rekao kako potpisi zastupnika SBB-a na ugovorima koji su ovjereni kod notara nisu falsificirani, relevantni su i da ih je napravio upravo Damir Aranut. Kazao je da niko nema razloga za uznemiravanje jer:

-Što se uznemiravaju. Imaju svjedoci, Arnaut je davao ugovore drugima. Bilsena Šahman - ona nema taj ugovor. Ja se nisam bavio time. Stvar je dobrovoljnosti. Arnaut je pravio i davao ugovore na potpis - rekao je.

Radončić je rekao i to da je on primio Arnauta kod sebe u kabinet kada se vratio iz Australije, i kada je bio bez posla.

-Uzeo sam ga kod sebe kao savjetnika, stavio sam ga na kompenzacijsku listu. Ove godine je imao manje glasova nego prošli put. On će ostvariti 770.000 KM kao zastupnik, hoće li vratiti 100.000 ili neće - njemu na savjest - rekao je Radončić.