open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Ranjeni prvak u gostima kod Zrinjskog, Baljić debituje protiv fenjeraša
Posljednja četiri međusobna duela Zrinjskog i Sarajeva okončana su s 1:0. Tri puta je slavio Bordo tim, a jednom Plemići
05.10.2019. u 07:58
get url
text

Četiri susreta 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine igraju se danas u terminu od 15.30 sati, dok su dva preostala meča na programu u nedjelju.

Epitet derbija kola sasvim opravno pripao je duelu u kojem će viceprvak Zrinjski na stadionu Pod Bijelim brijegom ugostiti osvajača duple krune, FK Sarajevo.

Hari Vukas, šef stručnog štaba mostarskih Plemića, detektovao je određene slabosti u redovima svoje ekipe u proteklih nekoliko susreta.

- Nedostaje nam čvrstoće, agresije, ratničkog duha... Dobri smo u pojedinim fazama igre, međutim nemamo kompaktnost kakvu smo imali u evropskim utakmicama. Izgubila se ta neka agresivnost, ali se nadam da će to protiv Sarajeva ponovno biti na visokom nivou - kazao je trener Mostaraca.

Posljednja četiri međusobna duela Zrinjskog i Sarajeva okončana su s 1:0. Tri puta je slavio Bordo tim, a jednom Plemići. Za razliku od Vukasovih izabranika koji su u osmini finala Kupa BiH savladali Slobodu (2:0), Sarajevo je poraženo na Pecari (3:2), zbog čega možda fudbaleri Zrinjskog imaju blagu psihološku prednost u odnosu na prvaka Bosne i Hercegovine. Ipak, hrvatski stručnjak ne misli tako.

- To su profesionalci koji igraju već dugo godina i naviknuti su na takve stvari. Nisam mišljenja da oni nemaju fokus na ovu utakmicu. Ovaj derbi je i za njih prevažan - naglasio je Vukas, koji očito zna da je ranjeni prvak još opasniji.

Priliku da nastavi pobjednički niz fudbaleri Radnika tražiti će protiv Slobode koja je ostala bez trenera, dok će Elvir Baljić na klupi Tuzla City debitovati protiv fenjeraša Zvijezde 09.

Nakon tri vezane pobjede (dvije u PLBiH i jedna u Kupu BiH) fudbaleri Širokog gostuju kod Čelika, gdje su posljednji put slavili prije nešto manje od dvije godine.

Premijer liga, 12. kolo:
Subota, 5. oktobar:
Radnik - Sloboda (15.30 sati) / Sabrija Topalović / BHT1
Čelik - Široki Brijeg (15.30) / Adis Mulahasanović / Arena Sport
Zrinjski - Sarajevo (15.30) / Miloš Gigović / MojaTV
Tuzla City - Zvijezda 09 (15.30) / Mateo Musa

Nedjelja, 6. oktobar:
Mladost - DK Velež (15.30) / Admir Šehović /
Borac - Željezničar (17.30) / Vladimir Bjelica / MojaTV

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.