Kompletirano je peto kolo kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine u rukometu, nakon čega je poznato nekoliko dilema.

A šta to znači za reprezentaciju BiH, koja će plasman na EP "loviti" u posljednjem kolu na gostovanju kod Češke?

Francuska i Portugal su pobjedama protiv Litvanije i Rumunije izborili plasman na EURO, a Crna Gora i Rusija bile su sigurne protiv Farskih Otoka i Italije. U meču za prestiž Holandija je bila bolja od Estonije.

Tako je od večeras poznato da Zmajevi imaju više nego realne šanse da i u slučaju poraza u Češkoj budu među najbolje četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

Iako se bodovi protiv posljednjeplasiranog tima na tabeli "brišu" naš tim imat će zlatna vriejdna dva boda protiv Bjelorusija sa starta kvalifikacija.

Na ruku nam idu večerašnje pobjede Rusije i Crne Gore, a u posljednjem kolu potrebno je da ne bude specijalnih iznenađenja. A iznenađenja ne bi trebali dopustiti Poljska na svom terenu protiv Izraela, Island protiv Turske, Mađarska protiv Italije, te Latvija protiv Holandije ili Crna Gora u duelu protiv Ukrajinu.

Nedjelja će biti itekako zanimljiva, a vjerujemo da će izabranici selektora Bilala Šumana biti nagrađeni za sve dobre partije koje su pružili u tekućim kvalifkacijama.

Rezultati 5. kola

Rumunija - Portugal 19:24
Litvanija - Francuska 17:37
Estonija - Holandija 27:33
Italija - Rusija 23:30
Farski Otoci - Crna Gora 21:24

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore