open-navfaktor-logo
search
Hertha najkonkretnija
Rasprodaja na Maksimiru: Dinamo ima tri ponude za Amera Gojaka
Zagrebački Dinamo skupo će platiti ispadanje iz Lige prvaka jer na Maksimiru sada moraju nadoknaditi 20 miliona eura koje su izgubili porazom od Ferencvaroša.
22.09.2020. u 12:13
get url
text

Na ovaj novac su računali u klupskom budžetu, a sada će milionski minus nadoknaditi rasprodajom igrača, pišu hrvatski mediji.

Joško Gvardiol, Dominik Livaković, Bruno Petković..., već su praktički na izlaznim vratima Maksimira, a istu će sudbinu doživjeti još dva standardna prvotimca i izuzetno važna igrača - Amer Gojak (23) i Emir Dilaver (29).

Za sjajnog veznjaka Gojaka Dinamo ima tri dobre ponude i čeka se samo njegova odluka gdje će nastaviti karijeru. Dvije su stigle iz Serie A, Bologna i Genoa vrlo bi rado u svojim redovima vidjele reprezentativca BiH koji tek treba odigrati najbolje utakmice.

U cijeli posao Italijanima se iznenada "ubacila" berlinska Hertha, koja je, prema nekim informacijama, i najrealniji izbor... U Dinamu se nadaju kako bi njegovom prodajom mogli uprihoditi između pet i sedam miliona eura, a posao navodno samo što nije gotov.

U isto vrijeme klub će najvjerovatnije napustiti i pouzdani stoper Emir Dilaver kojeg je u Dinamo svojedobno doveo sad već bivši trener Nenad Bjelica. Za njega je stiglo nekoliko zanimljivih ponuda, a dojam je kako je najbliže odlasku u Tursku. Potrebno je samo da Rizespor i Dinamo dogovore detalje oko obeštećenja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.