open-navfaktor-logo
search
Uzvraćaju udarac
Rat se nastavlja: Pišu da "mamićevci" gube 1:0, a ovakve igrice su zabijanje golova u vlastitu mrežu
Rat u zagrebačkom Dinamu se nastavlja.
29.01.2023. u 11:54
get url
text

Struja Zdravka Mamića u Skupštini Modrih objavila je saopćenje nakon što je Gradski ured za opću upravu i imovinsko-pravne poslove grada Zagreba utvrdio da Skupština Dinama održana 12. decembra nije u skladu sa Statutom kluba donijela odluku o razrješenju Krešimira Antolića s mjesta člana Uprave.

Hrvatski mediji objavili su saopćenje za javnost koje je poslao član Izvršnog odbora Damir Zorić.

- Mi, potpisnici zahtjeva za sazivanjem Vanredne sjednice Skupštine, smatramo ovakvu odluku duboko politiziranom i pravno manjkavom.

Želimo poručiti kako ćemo iskoristiti sve pravne opcije koje imamo na raspolaganju kako bismo u bitnome pobili ovakav "Zapisnik o provedenom nadzoru". Putem našeg advokatskog tima, poduzet ćemo daljnje korake s tim u vezi, a javnost ćemo pravovremeno obavijestiti o tome.

VEZANI TEKST - Žestok udarac za Zdravka Mamića: Poništena ključna odluka Skupštine Dinama

Iako neki od autora pišu kako "mamićevci gube 1:0", mi bismo rekli kako ovakvim politički motiviranim odlukama gubi samo i isključivo Dinamo. Ovakve igrice nisu ništa drugo nego zabijanje golova u vlastitu mrežu.

Voljeli bismo također napomenuti kako je nalaz Sportske inspekcije Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske jasno utvrdio kako je:

1. Statut GNK Dinamo usklađen sa Zakonom o sportu

2. Damir Krznar i Saša Janković punopravni su članovi Skupštine GNK Dinamo obzirom da njihovi angažmani u NK Maribor i Hrvatskom fudbalskom savezu nisu u koliziji sa Zakonom o sportu.

Ono što je posebno zanimljivo kako ta vijest nije pronašla put do javnosti službenim klupskim komunikacijskim kanalima kao što je to bio slučaj sa "Zapisnikom o provedenom nadzoru", od strane Gradskog ureda. I to dovoljno i jasno govori o motivima člana Uprave kojem je nepovjerenje iskazalo krovno tijelo GNK Dinamo.

Na koncu, naglašavamo kako je jedini "teren" gdje će se odlučiti ova utakmica jest Skupština GNK Dinamo - piše u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.