open-navfaktor-logo
search
Proslavljena košarkašica
Raza Mujanović: Imaju više košarkaša nego mi stanovnika, ali 12 Zmajeva jači su od 12 Francuza
Legendarna košarkašica Razija Mujanović osvrnula se na pobjedu Zmajeva protiv Francuske u duelu kvalifikacija za Mundobasket.
28.08.2022. u 13:41
get url
text

Izabranici Adisa Bećiragića slavili su rezultatom 96:90 nakon borbe u dva produžetka i tako pred odlazak na Evropsko prvenstvo popravili utisa i vratili samopouzdanje koje poljuljano porazom protiv Crne Gore u Podgorici.

- Nigdje to nema kao u Bosni i Hercegovini. Jedan dan si najgori na svijetu, drugi dan te dižu u zvijezde, pa opet u krug. Narode, budi ponosan. Sport je svijetla tačka naše Domovine. Naše zvijzde koje igraju za najbolje svjetske klubove igraju sa mnogo ljubavi i žara za Domovinu. Ja znam da nikad nikome od njih nije svejedno i ne može im biti. Ko nije obukao taj dres iza kojeg stoji historija jedne zemlje, ko nije ušao u Skenderiju/Mejdan i osjetio taj huk sa tribina, ko nije rizikovao profesionalnu karijeru i došao na okupljanje reprezentacije samo iz ljubavi, ne može to da shvati -napisala je bivša košarkašica.

- Ponavljam, treba da budemo ponosni. Pobjedili smo zemlju koja vjerovatno ima više profesionalnih košarkaša nego mi stanovnika. Ali naših 12 su jači nego njihovih 12 - smatra legendarna Raza.

Ona se zahvalila Jusufu Nurkiću kazavši da joj je uljepšao noć. Od najboljeg bh. košarkaša je poslije utakmice dobila dres na poklon. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.