open-navfaktor-logo
search
Oglasila se na Facebooku
Razija Mujanović o Melisi Brčaninović: Nikad ne bih dozvolila da se to radi našoj djeci
Razija Mujanović, tim-menadžer ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, prokomentarisala je objavu Melise Brčaninović, koja se oglasila na društvenim mrežama i poručila da neće igrati za BiH dok je Goran Lojo selektor.
11.10.2021. u 22:56
get url
text
get url
text

Na svom Facebooku održala je "predavanje" mladim igračicama.

- Sabotirati, stati na put, ne pružiti šansu, staviti u prvi plan nekoga ko ne zaslužuje ili nešto slično nikad ne bih uradila, niti podržala!

Zašto? Jer mene su 10 godina od okončanja aktivnog igranja tjerali od KSBiH i reprezentacije, i znam kako je to. Nikad ne bih dozvolila da se to radi našoj djeci.

Mogu govoriti samo o periodu od kada ja obnašam funkciju u KSBiH. Grb na dresu i sportski cilj su iznad svega. Igrale su i igrat će one najbolje u tom momentu. Briga me za ime i prezime. Nastojimo dati svima šansu i stvoriti dobru atmosferu u i oko reprezentacije.

VEZANI TEKST - Melisa Brčaninović: Ne želim igrati za reprezentaciju BiH dok je Goran Lojo selektor

Koliko smo uspjeli u tome govore naši rezultati. Ostvarili smo najveći uspjeh u historiji bh. košarke i pokazali svijetu ljepšu stranu Bosne i Hercegovine.

Niko nema potrebe da "trpi", jer sve djevojke znaju da im stojim na raspolaganju i da nema potrebe da se ustručavaju da iznesu svoj stav. Moj cilj je da im pomognem na njihovom košarkaškom putu.

Djevojke treba da znaju da ne igraju za Raziju Mujanović, niti za selektora, nego za Bosnu i Hercegovinu i naš narod! Ja nemam pravo, a ni želju da nekoga ubjeđujem u to.

Svako ima pravo izbora. Vrata reprezentacije su uvijek otvorena onima koji žele da brane boje naše domovine. Sportski pozdrav - napisala je Razija Mujanović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.