open-navfaktor-logo
search
Kupuje u Engleskoj
Real Madrid "oživljava" filmsku trilogiju
Almiron (25) je u zimskom prijelaznom roku iz američkog Atlanta Uniteda prešao u Newcastle za 24 miliona eura
23.06.2019. u 14:03
get url
text

Interesovanje Real Madrida za dovođenje danskog veznjaka Christiana Eriksena pomalo je splasnulo, pogotovo zbog činjenice da bi Zinedine Zidane na tom mjestu radije vidio zemljaka Paula Pogbu.

U slučaju i da Pogba ne dođe, izgleda da bi kraljevi mogli posegnuti za nekim jeftinijim rješenjem, s obzirom na to da su već potrošili preko 300 miliona eura ovoga ljeta.

Čini se kako je Real spreman "oživjeti" poznatu filmsku trilogiju . Evropski i španski velikan očito je spreman "po scenariju" iz filma "Gol!" u kojem mladi igrač Newcastle Uniteda Santiago Munez prelazi u redove veliko Reala.

Scenarij bi mogao biti skoro pa identičan osim što je Miguel Almirom za kojeg je zainetersovan Real, za razliku od Muneza koji je u filmu Meksikanac, rođen u Paragvaju.

Almiron (25) je u zimskom prijelaznom roku iz američkog Atlanta Uniteda prešao u Newcastle za 24 miliona eura, što je najveći ulazni transfer u historiji Svraka i najveći izlazni u historiji MLS-a.

Za one koji nisu upratili poznatu filmsku trijlogiju "Gol!" riječ je o američkom filmu iz 2005. koji prati Santiaga Muneza, mladića koji sanja veliku fudbalsku karijeru, ali igra samo s prijateljima iz autopraonice u kojoj radi. Slučajno ga primjećuje bivši igrač Newcastle Uniteda i tu počinje njegov uspon, da bi preko Newcastlea završio upravo u Real Madridu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.