open-navfaktor-logo
search
Nešto se kuha
Real Madrid u januaru želi dovesti Eriksena iz Tottenhama
Danac je i ranije bio na meti Kraljeva, ali prvi čovjek Spursa Daniel Levy tražio je astronomsku odštetu i Perez je tada odustao
10.10.2019. u 16:07
get url
text

Real Madrid, kojem ove sezone ne ide baš najbolje, mogao bi uskoro dovesti veliko pojačanje, veznjaka Christiana Eriksena iz Tottenhama, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kako piše španska Marca, čelnik Reala Florentino Perez je već započeo pregovore s upravom Tottenhama o dovođenju 27-godišnjeg danskog veznjaka.

Ipak, zanimljivo je da je trener kraljevskog kluba Zinedine Zidane ranije nagovijestio da mu u ekipi ne treba ovaj tip igrača, iako se radi o kvalitetnom veznjaku koji pruža odlične partije u sadašnjem klubu.

Eriksen je i ranije bio na meti uprave Reala, ali prvi čovjek Spursa Daniel Levy tražio je astronomsku odštetu i Perez je tada odustao.

Dancu ubrzo istječe ugovor, a ranije je već izjavio da i sam želi preći u Real pa je januarski prijelazni rok zadnja šansa da Tottenham na njemu nešto zaradi.

Marca tvrdi da je Levy naredio svojim saradnicima da potraže adekvatnu ponudu za prodaju danskog veznjaka, a Real je odmah napravio prvi korak i stupio u pregovore.

Eriksen je karijeru počeo u Ajaxu, odakle je 2013. godine prešao u Tottenham Hotspur u kojem je u 210 mečeva postigao 50 golova. U dresu reprezentacije Danske je upisao 90 nastupa i postigao 29 golova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.