open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Real žestoko oštećen protiv Manchester Cityja, ni VAR ne bi mogao pomoći?
Fudbaleri Real Madrida i Manchester Cityja večeras su na stadionu Santiago Bernabeu u Madridu odigrali 1:1 u prvoj utakmici polufinala UEFA Lige prvaka.
10.05.2023. u 00:02
get url
text

Kraljevi su poveli golom Viniciusa u 36. minuti, a Građani su do izjednačenja stigli golom De Bruynea, nakon akcije o kojoj će se još dugo pričati.

Sjenu na prekrasan pogodak Belgijanca bacila je situacija koja se dogodila nekoliko trenutaka ranije. Igrači Reala su signalizirali da je lopta na sredini terena izašla van granica igrališta. U nastavku su gosti postigli gol, a igrači Reala tražili su od sudije da putem VAR-a pregleda sporni trenutak kada je lopta prešla granicu igrališta. No promjene odluke nije bilo...

Spornu situaciju za Radio Marcu pojasnio je sudijski ekspert Pavel Fernandez, koji kaže kako "Cityjev gol ne može biti poništen čak i ako je lopta stvarno otišla u aut".

- Realovci tvrde da je lopta izašla u aut uoči De Bruyneovog gola, no VAR ne može to provjeriti jer je faza napada Engleza počela kasnije, nakon što je Camavinga izgubio loptu. Situacija se ne može vraćati toliko daleko unazad - kazao je Fernandez.

Fotografije sporne situacije pokazuju da su igrači Reala s razlogom "poludjeli", odnosno da su teško oštećeni u polufinalu elitnog klupskog takmičenja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.