open-navfaktor-logo
search
Slijedi odabir
Rekordan broj bh. kompanija želi biti među dobavljačima njemačkih firmi
Rekordan broj kompanija iz Bosne i Hercegovine pridružio se ovogodišnjoj njemačkoj inicijativi za pronalaženje dobavljača sa Zapadnog Balkana za 2021. godinu.
21.09.2021. u 11:19
get url
text
Metal

Pronađite nove kupce i uspostavite saradnju s njemačkim partnerima - sve to pruža 7. Inicijativa dobavljača i B2B razgovori od 28.9.2021. do 15.10.2021. godine.

Pedeset i tri renomirane njemačke kompanije iz metaloprerađivačke industrije, mašinstva, proizvodnje opreme i dijelova za automobilsku industriju, elektrotehnike, elektronike, industrije plastičnih dijelova i drugih grana u potrazi je za novim dobavljačima iz BiH i Jugoistočne Evrope, podaci su Predstavništva njemačke privrede u BiH.

Na virtualnom B2B Matchmakingu čak 75 bosanskohercegovačkih dobavljača dobilo je priliku da se upozna sa njemačkim kompanijama na online sastancima.

Neke od njemačkih kompanija koje traže dobavljače su: Alfred Kärcher SE & Co. KG, AMETEK Inc, Atotech Deutschland GmbH, Bilstein Group (febi Bilstein), BPW Bergische Achsen KG, ElringKlinger AG, HOERBIGER Deutschland Holding GmbH, HYDAC Verwaltung GmbH, Kennametal, Miele, Peek & Cloppenburg Düsseldorf KG, "Rolls Royce Power Systems, MTU Friedrichshafen.

Inicijativa dobavljača je u proteklih šest godina omogućila 1.500 B2B razgovora između više od 100 njemačkih kompanija i 250 dobavljača iz BiH i regije.

Radi se o projektu u sklopu programa podsticaja malih i srednje velikih kompanija Saveznog ministarstva privrede i energije (Bundesministerium für Wirtschaft und Energie), a organizira ga udruženje za materijalno poslovanje, nabavu i logistiku (BME e.V.) u saradnji s njemačkim industrijskim i trgovinskim komorama u BiH i zemljama regije.

Bosanskohercegovačke kompanije imale su rok do 11.6.2021. godine unesu podatke svojih kompanija i označe s kojim njemačkim kompanijama žele razgovor. Njemačke kompanije vrše selekciju i odlučuju koje kompanije iz BiH i regije će biti pozvane na forum i B2B razgovore.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.