Dvodnevno takmičenje

Reprezentativci BiH otvaraju Evropski judo kup za juniore

Objavljeno: 06.07.2019. u 10:06

Takmičenje koje već tradicionalno svake godine organizuje Judo savez BiH ove godine privuklo je učesnike iz 25 zemalja

JSBiH je ove godine već uspješno organizovao Evropski judo kup za seniore

FOTO: EJU.NET

Borbama u kategorijama do 81 i do 90 kilograma za džudiste i do 52 kilograma za džudistkinje danas na Ilidži od 11 sati počinje Evropski judo kup Sarajevo 2019.

Takmičenje koje već tradicionalno svake godine organizuje Judo savez Bosne i Hercegovine ove godine privuklo je učesnike iz 25 zemalja.

Na ovogodišnjem izdanju Evropskog judo kupa, za koji je žrijeb obavljen u petak navečer, našu zemlju predstavljat će 45 judoka, 15 džudistkinja i 30 džudista.

Nakon selekcije BiH najbrojnija reprezentacija na takmičenju je Holandija, čije će boje braniti 24 džudista i 19 džudistkinja.

- Nadamo se da će naši gosti kao i svake godine osjećati ugodno na takmičenju za koje se nadam da će proći i najboljem redu i bez povreda. Ove godine smo promijenili dvoranu pa će takmičenje umjesto dvorane KSC "Sabit Hadžić" ugostiti dvorana hotela Hills, a promjena dvorane dala nam je mogućnost da povećamo površinu za zagrijavanje - kazala je Arijana Jaha, generalni sekretar JS BiH, te naglasila:

- Osim odličnih rezultata na tatamiju organizacija evropskih judo kupova samo i drugih velikih takmičenje koje je do sada ugostila BiH, samo je potvrda statusa koji JSBiH uživa u Evropi ali i svijetu.

Prvog dana takmičenja među prvima na tatami će izaći bh. reprezentativac Pavle Vasić, kojem će protivnik u kategoriji do 81 kilograma biti Holanđanin Sander Looij. Istovremeno će Ema Brkanić u konkurenciji džudistkinja "raditi" protiv Holanđanke Yentel Boot, dok će duel Bugara Georgija Dineva i Slovenca Marka Vrhovnika otvoriti takmičenje džudista u kategoriji do 90 kilograma.

Ceremonija svečanog otvaranja Evropskog judo kupa za juniore zakazana je danas za 16 sati, nakon čega počinje finalni blok i borba za medalje.

Nakon dvodnevnog takmičenja u organizaciji JSBiH, od ponedjeljka na Ilidži će se održati i četverodnevni Judo kamp, ali pod okriljem Judo saveza FBiH.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije