open-navfaktor-logo
search
Pobjeda Veleža
Rezervista Zajmović hat-trickom razbio Bordo tim
Fudbaleri Veleža u posljednjem kolu Premijer lige na svom terenu su upisali pobjedu protiv Sarajeva sa 3:0, a sva tri pogotka djelo su Dženana Zajmovića.  
27.05.2022. u 21:46
get url
text

U 14. minuti trener domaćeg tima Feđa Dudić bio je primoran izvršiti prvu izmjenu. Zbog povrede je igru napustio Haris Ovčina, a umjesto njega je ušao Dženan Zajmović.

Rođeni su u vodstvo došli u 26. minuti. Ahmetović je napravio grešku, lopta je došla upravo do rezerviste Zajmovića koji majstorski pogađa mrežu Dizdarevića.

Suljić je u 59. minuti izgubio loptu na sredini terena, ona je na kraju došla do Zajmovića koji šalje loptu iza leđa golmana Bordo tima.

Tri minute kasnije igrači Sarajeva ponovo griješe. Dupovac poklanja loptu Anđušiću, koji je proslijeđuje do Zajmovića, a napadač Veleža postiže svoje treći pogodak na večerašnjoj utakmici i svoj deveti gol u ovoj sezoni.

Rođeni su ovom pobjedom došli na 5. mjesto na tabeli, na kojem će ostati ako Željezničar u nedjelju ne pobijedi Slobodu u Tuzli. Bordo tim je ostao na 4. poziciji.

Velež se prije početka susreta oprostio od brazilskog fudbalera Brandaa. Dvadesetšestogodišnji napadač napušta Rođene nakon pet godina provedenih u Mostaru.

U dresu Veleža odigrao je ukupno 165 mečeva, a on je ovaj klub uveo iz Prve lige Federacije BiH u Premijer ligu. Sa Rođenima je prije nekoliko dana osvojio Kup Bosne i Hercegovine.

 

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.