Robert Prosinečki, selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, u ponedjeljak će objaviti spisak igrača na koje će računati u predstojeće dvije utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo - Finska (12. oktobra) i Grčka (15. oktobra).

Ovo će biti prvi put da se selektor Zmajeva javnosti obraća prije nego što pozive uputi igračima na koje će računati u predstojećim akcijama (dosadašnja praksa je bila da su pozivi upućeni na adrese klubove, a tek nakon toga selektor bi imena pročitao pred kamerama).

Naš A tim je početkom mjeseca poražen od Armenije u Yerevanu i tako je smnjio šanse da kroz kvalifikacije izbori plasman na EURO. No, Zmajevi imaju "keca u rukavu" jer su izborili plasman u finale play-offa Lige nacija, pa bi kroz "baraž" imali dodatnu priliku za plasman na EP.

U ponedjeljak će spisak objaviti i Vinko Marinović, selektor mlade reprezentacije BiH, koja će 15. oktobra u Zenici protiv Njemačke igrati meč 3. kola kvalifikacija za EURO 2021. Zmajići su nakon dva kola u grupi 9 na liderskoj poziciji sa 4 boda (pobjeda protiv Moldavije 4:0 i remi protiv Belgije 0:0).