open-navfaktor-logo
search
Pred Atalantu
Roma traži izlaz iz krize: Fonseca imao spreman odgovor na Džekine kritike
Fudbaleri Rome izlaz iz krize i crne serije (tri poraza i remi u zadnje četiri utakmice) pokšat će pronaći u duelu protiv Atalante.
14.02.2020. u 17:15
get url
text

Vučica neće imati lagan posao, jer tim iz Bergama igra sjajno. Svjestan je toga i trener Paulo Fonseca koji se u najavi utakmice imao spreman odgovor i na pitanje novinara o izjavi našeg Edina Džeke, koji je kritikovao saigrače, jer ne dobija previše lopti, a Dijamant ih je optužio da nisu na nivou Serie A.

- Da bi neko igrao u mom timu mora imati veliku dozu hrabrosti. To smo uvijek imali, čak i kada gubimo. Protiv Juventusa smo primili dva rana gola, ali smo imali dobru reakciju. Isto tako i protiv Sassuola, ali tim se opet našao na udaru mnogih. Nakon svega nismo imali tu smirenost i ne čudi me što se to događa tako. Igrao sam fudbal i razumijem kako se ovo lako može dogoditi - rekao je Fonseca, dodavši:

- Sutra će biti teško. Oni su sjajna ekipa i vrlo su agresivni s odličnim kvalitetom u napadu. Imaju sjajne igrače i odličnog trenera. To je jedna od najtežih utakmica koju ćemo igrati do kraja sezone.
Duel u Bergamu igra se sutra od 20.45 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.