open-navfaktor-logo
search
Promjena na klupi
RSBiH potvrdio: Obrvan novi selektor, zahvalnica za Šumana
Ivica Obrvan novi je selektor muške seniorske rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, potvrdio je RSBiH objavom na zvaničnoj Facebook stranici.  
17.02.2021. u 20:53
get url
text

VEZANI TEKST - Ivica Obrvan novi selektor rukometne reprezentacije BiH

Debi na klupi rukometnih Zmajeva Obrvan će imati za manje od mjesec dana, tačnije u odgođenom susretu drugog kola kvaifikacija za EURO koji je zakazan za 14. mart.

Nakon što je Upravni odbor RSBiH na današnjoj sjednici selektorske dužnosti razriješio Bilala Šumana, ekspresno je pronađeno novo rješenje, i to u liku bivšeg selektora Makedonija.

U Savezu nisu bili zadovoljni posljednjim rezultatima u kvalifikacija za naredno Evropsko prvenstvo, kao ni činjenicom da Šuman nema odgovarajuću trenersku licencu, pa su ga odlučili smijeniti da selektorske pozicije iako je nedavno potpisao novi četverogodišnji ugovor.

- Dosadašnjem selektoru, gospodinu Bilalu Šumanu, zahvaljujemo se na svemu urađenom i želimo mu mnogo sreće u budućnosti - poručili su iz RSBiH, bez dodatnih informacija o eventualnom daljem Šumanovom angažmanu u radu nacionalnih selekcija.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.