open-navfaktor-logo
search
Godinama igra u Turskoj
Rukometaš iz Srbije želi upoznati predsjednika Turske
Nakon uspješnih nastupa u klubovima iz Ankare, Antalije i Izmira, Jevtić trenutno nastupa u dresu superligaša Gunesuspora u Rizeu
19.08.2019. u 14:32
get url
text

Rukometaš iz Srbije Uroš Jevtić već nekoliko godina igra u Turskoj i želi lično upoznati i predsjednika te zemlje Recepa Tayyipa Erdogana, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon uspješnih nastupa u klubovima iz Ankare, Antalije i Izmira, Jevtić trenutno nastupa u dresu superligaša Gunesuspora u Rizeu.

Pred početak nove sezone ugovore s klubom u mjestu Guneysu potpisalo je više igrača, uključujući i Jevtića, ruskog golmana Edvarda Maksudova i Jordanca Khaleda Ebu Hasana.

Načelnik Općine Guneysu i predsjednik kluba Rifat Ozer izrazio je uvjerenje da će predstojeća sezona biti uspješna.

- Već smo uspješni, ali želimo to podići i na viši nivo. Cilj sezone je da budemo među prva četiri kluba u Superligi i da izborimo nastup u evropskim takmičenjima - kazao je Ozer.

Jordanac Ebu Hasan kazao je da se zaljubio u prirodu i pejzaže Rizea te je dodao da je posebno sretan i ponosan što nastupa u klubu iz koje je rodom i turski predsjednik Erdogan.

Jevtić je već dvije godine u Guneysusporu, a pri potpisivanju novog ugovora je istakao kako je sretan u klubu.

- Saigrači i ja volimo predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana i želimo ga upoznati. Pozivamo ga da dođe i prisustvuje jednoj našoj utakmici - kazao je Jevtić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.