open-navfaktor-logo
search
Prva liga FBiH
Rukometaši Čelika na otvaranju sezone u nedjelju igraju protiv Sane 7
Mi smo solidna ekipa i mislim da imamo veće šanse za prvo mjesto nego prošle godine, kazao je Rizvanović
26.09.2019. u 17:22
get url
text

Rukometaši Čelika novu sezonu u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovina - grupa Sjever, počinju u nedjelju, na svom terenu u Gradskoj areni "Husejin Smajlović" protiv Sane 7 iz Sanskog Mosta (17 sati).

- Očekujem pobjedu, jer smo prošle sezone uvjerljivo slavili i u Sanskom Mostu. Ne potcjenjujem nikoga, ali smatram da će nam prve četiri utakmice biti dobra uvertira za 5. kolo i derbi meč sa Krivajom iz Zavidovića. Tu ćemo utakmicu, vjerovatno, igrati u Žepču, jer Krivaja ima problema s dvoranom u Zavidovićima - kazao je na današnjoj pres-konferenciji trener Čelika Seldin Rizvanović, koji je dodao da zbog povrede leđa neće igrati Adnan Begagić. Kapitensku tarku zbog toga će preuzeti mladi Faris Mrako.

- Mi smo solidna ekipa i mislim da imamo veće šanse za prvo mjesto nego prošle godine - kazao je Rizvanović, čija je ekipa prošlu sezonu završila kao četvrta.

Predsjednik kluba Pane Škrbić najavio je da će klub naredne godine, kada slavi 70. godišnjicu, organizirati do sada najjači turnir "Zaim Kobilica", koji se ove godine igrao četvrti put, ali i da vjeruje da će ekipa izboriti povrtak u Premijer ligu BiH.

Škrbić je najavio kako će VIP karta za prvi dio sezone koštati 50, a ostale plusezonske ulaznice za sve utakmice 10 KM.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.