open-navfaktor-logo
search
Tuzlaci optimisti
Rukometaši Slobode počeli pripreme, žele titulu prvaka BiH
Rukometaši tuzlanske Slobode počeli su pripreme za predstojeću sezonu u kojoj je cilj kluba osvajanje titulu prvaka Bosne i Hercegovine. 
01.08.2022. u 19:31
get url
text

Trener Siniša Markota je rekao da je zbog tog cilja i ostao u Slobodi, te da će dati sve od sebe da se u maju naredne godine svi zajedno raduju osvojenom trofeju. 

- Pripreme ćemo obavljati u Mejdanu, stadionu Tušanj i teretani. Igrači su dobili plan i program i trebali su 21 dan prije početka priprema obaviti ono što sam im napisao. Bit će im lakše ako su to uradili jer sam poznat kao trener sa jakim pripremama. Može se reći da ko preživi, pričat će. U svakoj utakmici želimo pobjedu, želimo ostati što duže u Evropi i zbog toga moramo biti veoma dobro spremni - rekao je Markota.

Nove rukometaše koji su ljetnom prijelaznom roku stigli u Tuzli nazvao je prinovama, a ne pojačanjima.

Sportski direktor Mirza Bulić je naveo kako su dogovorene utakmice sa ekipama iz regiona, te da se s nestrpljenjem čeka septembar i žrijeb za nastup u Evropi.

- Pauzu od dva mjeseca rukovodstvo kluba je iskoristilo radno kako bi rukometaši imali što bolje pripreme. Cilj je titula i što duži ostanak u Evropi - rekao je Bulić. 

Kapiten Emir Suhonjić smatra kako je ekipa sazrela, kako su došli igrači na deficitarnim pozicijama i da svi zajedno streme ka samo jednom cilju - titulu prvaka BiH. 

- Potrebna nam je hemija u ekipi i siguran sam da ćemo to postići. Imamo pred sobom tri takmičenja: Premijer liga BiH, Kup BiH i nastup u Evropi. Moramo biti maksimalno spremni kako bi odgovorili svim zadacima - rekao je Suhonjić. 

Nakon prozivke odrađen je prvi trening, a već u utorak ujutro rukometaši izlaze na vanjske terene gdje će uglavnom raditi kondicijski dio priprema. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.