open-navfaktor-logo
search
FSBiH na ispitu
Sabriji Topaloviću prolazna ocjena za suđenje na meču Velež - Borac?
Sabrija Topalović, sudija iz Zenice, koji je dijelio pravdu na prekinutoj utakmici 10. kola Premijer lige BiH između Veleža i Borca, nezvanično saznajemo, dobit će prolaznu ocjenu.
25.09.2021. u 15:52
get url
text

Istina, ovu informaciju nije nam mogao potvrditi niko iz sudijskih krugova unutar Fudbalskog saveza BiH, a službena lica, po Kodeks o ponašanju članova fudbalske organizacije (Član 4) ne smiju davati izjave za medije.

VEZANI TEKST - Oduzeti im bodovi: Fudbalski savez BiH žestoko kaznio FK Velež i Šemsudina Hasića

Ipak, kako nezvanično saznajemo, po kancelarijama FSBiH u kojima se kreću sudijski šefovi sve se glasnije priča kako niko nema bitnih zamjerki na Topalovićevo dijeljenje pravde na stadionu Rođeni.

Navodno, zamjeraju mu tek nekoliko sitnica, koje nisu utjecale na ishod utakmice, pa će po svemu sudeći od kontrolora suđenja dobiti prolaznu ocjenu. U najgorem slučaju u njegov karton će biti upisana ocjena 8.0 što u prevodu znači "zadovoljavajuće suđenje" (u slučaju kada se suđenje ocjenjuje "zadovoljavajućim" potrebno je navesti važna područja za poboljšanje).

Podsjetimo, navijači Veleža najglasnije su negodovali zbog dvije situacije koje su utjecale na rezultat. Prva je iz 28. minute, kada su igrači mostarskog tima tražili penal nakon kontakta Zakarića i Radovića, ali je tada sudija Topalović pokazao na gol-aut.

Drugi sporni detalj je prethodio golu Borca. U duelu su bili Moraitis i Isić, a sudija Topalović procijenio je da je stoper Veleža napravio prekršaj iz kojeg je Vranješ pogodio za vodstvo Borca.

VEZANI TEKST - Nezvanično: Kod Jablanice zapaljen automobil u kojem se vozio sudija Sabrija Topalović!?

Pitanje je kakav će stav o ove dvije situacije zauzeti sudijski šefovi koji daju konačnu odluku. A jedan od šesterice "šefova" je i Adnan Alispahić (član Komiteta za sudije i suđenje FSBiH) koji je u utorak navečer bio učesnik svega onoga što se događalo za vrijeme i poslije utakmice Velež - Borac.

Zeničanin je obavljao funkciju supervizora suđenja, a nakon što je utakmica prekinuta sjeo je u auto sa sudijama Topalovićem i Admirom Šehovićem (četvrti sudija) i zaputio se kući.

Pametnom dosta!

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.