open-navfaktor-logo
search
Najuspješniji
Safet Sušić iz Pariza za Faktor: Treba vjerovati sve dok imamo šanse
Do sada nismo imali sreće u baražima, možda sada budemo imali, kazao je Pape 
09.09.2019. u 11:26
get url
text

Safet Sušić, najuspješniji selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, koji je Zmajeve odveo na Mundijal u Brazil 2014. godine, poraz našeg tima od Armenije jučer je pratio iz Pariza.

Nije želio mnogo govoriti o meču u Yerevanu, a objasnio je i zbog čega.

- Prvo, nije pošteno da sada ja bilo šta pričam i komentarišem. Nije to uredu. Utakmicu sam gledao preko interneta, "štopala" mi je slika i nemam kompletan uvid. Stoga ne bi bilo pošteno da kažem bilo šta - rekao je Sušić u telefonskom razgovoru za Faktor.

Naglasio je kako vjeruje da reprezentacija, uprkos svim problemima, može izboriti plasman na EURO 2020.

- Sinoć su nam se poklopili rezultati i još imamo teoretske šanse da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. A sve dok postoje šanse, treba vjerovati. Ako ništa, ostaje nam "baraž" kroz play-off Lige nacija. Do sada nismo imali sreće u baražima, možda sada budemo imali. U svakom slučaju treba vjerovati u ekipu - istakao je Sušić.

Navijači prizivaju i Sušićev povratak na klupu Zmajeva. Legendarni Pape to nije želio komentarisati, naglasivši kako bi bilo nekorektno bilo šta reći jer se Fudbalski savez BiH još nije očitovao o ostavci koju je podnio Robert Prosinečki.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.