open-navfaktor-logo
search
Otvoreno o problemima
Salah očitao bukvicu Fudbalskom savezu Egipta
Zvijezda Liverpoola Mohamed Salah već neko vrijeme ima nesuglasice sa Fudbalskim savezom Egipta.
28.08.2018. u 11:58
get url
text

Salah je na Facebooku u ponedjeljak pričao o tome da nikada nije tražio da bude privilegovan na bilo koji način u odnosu na ostale reprezentativce tokom Mundijala u Rusiji.

Prvi konflikt na relaciji Salah - FS Egipat izbio je kada je krovna kuća tamošnjeg fudbala iskoristila sliku fudbalera Liverpoola za promociju sponzora. Radi se o mobilnoj mreži koja sponzorira egipatske fudbalere, a Salah je preko advokata zatraži da se to više ne događa, kako njemu, tako ni drugima.

- Ne vidim sebe iznad mojih saigrača i zato kada govorim o problemima koje smo imali u Rusiji govorim i u ime saigrača. Ne govorim ovo da napravim probleme, sve što hoću je da ispričam svoju stranu priče kao što je uradio Fudbalski savez. Kada sam nešto tražio, tražio sam to za cijeli tim. Posljednji put kada sam bio sa reprezentacijom zaspao sam u šest ujutru. Nismo mogli na doručak ili ručak u restoran zbog ljudi koji su bili tamo i bilo nam je potrebno osiguranje. Tražili smo to ali Savez nikad nije odgovorio. Rekli su i da niko nije došao u moju sobu u 4 ujutru da se slika sa mnom, možete da pitate igrače ili hotelsko osoblje - rekao je Salah.

- Znam da mogu da nam priušte te stvari za svakog igrača reprezentacije, ne samo za mene. Mislim da je razumno da nas ne ometaju u hotelu. Želim da raspravim te stvari sa Savezom a oni ne odgovaraju. Putovali smo ekonomskom klasom u avionu što je iscrpljujuće. Svi ostali afrički timovi su letjeli biznis klasom - kazao je Salah.

 

الجزء التالت.

Posted by Mohamed Salah on Monday, August 27, 2018
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.