open-navfaktor-logo
search
Sportski direktor
Salihamidžić objasnio zašto se Bayern mora izviniti Manchester Cityju
Rođeni Jablaničanin negirao je mogućnost da je ovakva odluka rezultat eventualnog upozorenja koje su dobili od UEFA-e ili Manchester Cityja
02.08.2019. u 15:30
get url
text

Njemački Bild prenio je u četvrtak informaciju prema kojoj je Bayern dogovorio transfer njemačkog reprezentativac Leroya Sanea, za kojeg bi navodno Manchester Cityju trebao isplatiti 100 miliona eura.

Ugledni njemački list naveo je i kako bi Sane u redovima najtrofejnijeg njemačkog kluba trebao godišnje zarađivati 20 miliona eura.

Iako je sinoć izgledalo da je posao dogovoren, izjava sportskog direktora Bayerna Hasana Salihamidžića govori sasvim suprotno. Naime, bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine u izjavi za njemačke medije kazao je kako bi se njegov klub trebao izviniti Manchester Cityju.

- Situacija je takva da Manchester Cityju moramo uputiti izvinjenje. Mnogo se pričalo o njihovom igraču, i sada samo savjetovani da o tom slučaju više ništa ne govorimo. Mislim da nam je bitno da održimo mir i da više niko ne priča o igračima koji su pod ugovorom s nekim drugim klubom - kazao je Salihamidžić.

Rođeni Jablaničanin negirao je mogućnost da je ovakva odluka rezultat eventualnog upozorenja koje su dobili od UEFA-e ili Manchester Cityja.

- Nismo upozoreni, ali trenutno je takva situacija, kao što sam već rekao, da nećemo komentarisati i spominjati igrače koji imaju važeće ugovore s drugim timovima - poručio je Braco, te medije zamolio za razumijevanje jer na temu Leroya Sanea se više neće govoriti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.