open-navfaktor-logo
search
Bivši Zmaj
Salihamidžić otkrio koje karakteristike prati kod igrača prilikom skautinga
Aktuelni osvajač Lige prvaka, mihnenski Bayern, u utorak navečer slavio je u gostima kod Lokomotiva (2:1) i tako pobjednički niz u elitnom takmičenju produžio na 13 utakmica.
28.10.2020. u 11:42
get url
text

Bavarci su na gostovanju u Moskvi trijumfovali golovima Leona Goretzke i Joshue Kimmicha, a dan kasnije sportski direktor i član Izvršnog odbora njemačkog velikana Hasan Salihamidžić govorio je o odlikama koje bi trebali karakterisati Bayernova pojačanja.

- Ličnost, mentalitet i karakter dio su onoga što pratimo kada skautiramo igrače. Naš trener i ja mnogo mnogo pažnje poklanjamo upravo tim stvarima - kazao je sportski direktor Bayerna i bivši reprezentativac BiH za DAZN.

Leroy Sane, Eric-Maxim Choupo-Moting, Bouna Sarr, Marc Roca, Alexander Nübel, Tanguy Nianzou i Douglas Costa pojačali su ovog ljeta tim koji je u ovoj kalendarskoj godini osvojio sve što se moglo osvojiti.

- Rade odličan posao, ali i mi nastojimo da angažujemo igrače s odličnim karakterom. Mi uvijek nastojimo da ih rasteretimo kako bi se skoncentrisali isključivo na fudbal - naglasio je Salihamidžić, te dodao:

- Mi smo prošle sezone napravili veliki uspjeh jer smo imali dobru atmosferu i timski duh.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.