open-navfaktor-logo
search
Ponovo na Otoku
Samir Nasri na ljekarskom pregledu u Londonu
Nasriju je ovog mjeseca dozvoljeno da počne trenirati, nakon što je "odslužio" 18 mjeseci zabrane zbog dopinga
13.11.2018. u 11:43
get url
text
Samir Nasri

Nekadašnji francuski fudbalski reprezentativac Samri Nasri blizu je povratka u Englesku, gdje je igrao za Arsenal i Manchester City. Naime, 31-godišnji vezni fudbaler stigao je na ljekarski pregled u West Ham United, nakon čega bi trebao potpisati ugovor sa klubom iz Londona, javljaju britanski mediji, prenosi Anadolu Agency (AA).

Nasriju je ovog mjeseca dozvoljeno da počne trenirati, nakon što je "odslužio" 18 mjeseci zabrane zbog dopinga. Ukoliko prođe ljekarski pregled, Nasri će sa Čekićarima potpisati šestomjesečni ugovor uz mogućnost produženja na kraju tekuće sezone. Imat će pravo nastupa od 1. januara 2019. godine i ponovo će sarađivati sa menadžerom Manuelom Pellegrinijem, koji mu je bio trener u Manchester Cityju.

Nasri je suspendovan na 18 mjeseci iz fudbala zbog intravenskog tretmana, koji je obavio u decembru 2016. godine u Los Angelesu, a što je Evropska fudbalska federacija (UEFA) okarakterisala kao doping.

Nasri je karijeru počeo u Olympique Marseilleu iz kojeg je 2008. godine prešao u Arsenal. Tri godine kasnije uslijedio je transfer u Manchester City, a zatim kratka posudba u Sevilli i polugodišnji boravak u Antalyasporu. Za reprezentaciju Francuske odigrao je 41 utakmicu i postigao pet golova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.