open-navfaktor-logo
search
Informacije iz BIHAMK-a
Saobraćaj obustavljen na putu Konjic - Boračko jezero, očišćen odron na putu Jablanica - Blidinje
Zbog saobraćajne nesreće na dionici autoputa A-1 Butile - Briješće saobraća se usporeno i otežano do završetka policijskog uviđaja, javljaju iz BIHAMK-a.  
05.11.2021. u 08:39
get url
text

Zbog izljevanja vode na kolovoz i klizišta, obustavljen je saobraćaj na dionici Trnovo - Sarajevo, alternativni pravac je preko Igmana. Saobraćaj je obustavljen i na dionici regionalnog puta Konjic - Boračko jezero. Usporeno i otežano je saobraćanje na širem području Sarajeva (na području: Bačića, Otesa i Dobroševića) zbog vode na kolovozu.

Očišćen je odron na magistralnom putu Jablanica - Blidinje i uspostavljeno saobraćanje, ali se i dalje preporučuje maksimalan oprez zbog mogućih novih odrona i klizišta. Zbog vode i zemlje na kolovozu otežano se saobraća na pojedinim dionicama magistralnog puta Konjic - Jablanica - Mostar.

Vozače upozoravamo na mjestimično jake udare vjetra, te na mogućnost urušavanja stabala i polomljenog granja na kolovoz. Zbog obilnih kišnih padavina povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na kolovoz, pa vozače pozivamo na pojačan oprez.

Zbog sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta Draksenić - Vrbaška. Za vrijeme radova putnička vozila mogu koristiti lokalni put (Podgradci - Jablanica - Sjeverovci - Božići), dok teretna vozila saobraćaju preko Banje Luke i Prijedora.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Konjic - Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf - Jajce (Skela), Nemila - Žepče (Želeće), Doboj - Gračanica (u Klokotnici), Blažuj - Gromiljak (Radanovići), Grude - Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac - Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog izvođenja neophodnih radova na autoputu A-1, na dionici Kakanj - Visoko (most u naselju Dobrinje), saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na putu Tuzla - Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.