open-navfaktor-logo
search
Vraćao se s turnira
Saobraćajna nesreća u Dubrovniku: Mladi fudbaler umro od zastoja srca
Usljed udara, 19-godišnji vozač i njegova 18-godišnja saputnica pali su na kolovoz, dok se moped nastavio nekontrolirano kretati po cesti
19.08.2019. u 10:44
get url
text

Mladi igrač malog fudbala, 19-godišnji Andro Zarač, umro je noćas pri povratku s turnira.

Kako je objavila policija, on je stradao u saobraćajnoj nesreći do koje je došlo kada je upravljao mopedom krećući se iz pravca Dubrovnika prema Sustjepanu te je u jednom trenutku, iz neutvrđenih razloga, vozilom skrenuo desno i udario u brdo.

Usljed udara, 19-godišnji vozač i njegova 18-godišnja saputnica pali su na kolovoz, dok se moped nastavio nekontrolirano kretati po cesti.

Iz policije su naveli kako je usljed zadobivenih povreda 19-godišnji vozač mopeda poginuo na mjestu događaja, dok je 18-godišnja saputnica lakše povrijeđena. Oboje su nosili zaštitne kacige, rekli su iz policije.

No, kako je objavio lokalni Dulist, čini se da je do nesreće došlo zbog zastoja srca.

-Nažalost, informacija je tačna. Igrao je turnir, nakon toga je sjeo na motor, nije bio problem u brzini, već se s njega srušio zbog zastoja srca - rekao je predsjednik kluba MNK Square Željko Raguž.

Ljekari su mladića pokušali reanimirati, ali nisu uspjeli.

Andro Zarač bio je vrlo talentiran igrač MNK Squarea u kojem je igrao kroz protekle dvije sezone, a prošle je godine nastupio za hrvatsku U-19 futsal reprezentaciju u kojoj se iskazao kako golovima tako i prikazanom igrom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.