open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Sarajevo i Široki Brijeg igraju za vrh tabele
Tri utakmice 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu igraju se danas, a kao i jučer, dva meča će biti odigrana od 16, a jedan od 19 sati.
11.09.2022. u 07:38
get url
text

Igman će od 16 sati u Doboju kod Kaknja igrati derbi začelja protiv Leotara, a poraženi tim preuzet će "fenjer".

Hercegovački duel na Mokrom docu u istom terminu igrat će Posušje i Zrinjski. Plemići su apsolutni favoriti, ulaze u pobjedničku seriju i žele krenuti ka vrhu tabele. Izabranici trenera Sergeja Jakirovića imaju dvije vezane pobjede, sve osim pobjede predstavljalo bi senzaciju.

Derbi kola od 19 sati na Bilinom polju igrat će Sarajevo i Široki Brijeg, a izvjesno je da će pobjednik preuzeti lidersku poziciju.

- Derbi protiv Sarajeva sam je po sebi motivirajući. Očekuje nas neizvjesna utakmica s puno naboja. I to je dobro. Meni je najbitnije održati kontinuitet igara svoje ekipe i izboriti pozitivan rezultat u Zenici - naglasio je Ivica Barbarić, trener Širokog Brijega.

Povratak na pobjedničku stazu priželjkuje Feđa Dudić, trener Sarajeva.

- Imaju jako dobre igrače, Lukića, Vukoju, Kpana, koji se pokazao kao jako dobro pojačanje. Moramo obratiti pažnju na te njihove ofanzivne igrače. Isto tako u sredini Ćavar, kojeg jako poštujem. Opet kažem, sve je do nas. Onako kako mi uđemo u utakmicu, kako se postavimo. Protivnik igra koliko mu dozvoliš prostora - dodao je Dudić.

Rezultati, parovi, sudije i satnica

subota

Sloboda - Željezničar 1:1
Borac - Velež 0:0
Sloga - Tuzla City 0:3

nedjelja

Posušje - Zrinjski (Darko Gedžić, Arena, 16 sati)
Igman - Leotar (Aleksandar Njegomirović, MY TV, 16 sati)
Sarajevo - Široki Brijeg (Mirza Kazlagić, Arena, 19 sati)

Standings provided by SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.