open-navfaktor-logo
search
PLBiH, 14. kolo
Sarajevo remiziralo na Tušnju, prvak nije uspio iskoristiti igrača više
Fudbaleri Sarajeva remizirali su na gostovanju kod Tuzla Cityja u meču 14. kola PLBiH, a meč na Tušnju okončan je bez pogodaka.
08.11.2020. u 14:52
get url
text

Prvu ozbiljniju priliku na Tušnju su imali gosti u 21. minuti preko najboljeg strijelca PLBiH Benjamina Tatara, ali je Nevres Fejzić dobrom intervencijom spriječio vodstvo Sarajeva izbacivši loptu u korner.

Samo tri minute kasnije ponovo je Tatar zaprijetio domaćem golmanu, a samo nekoliko trenutaka kasnije zaradio i prvi žuti karton.

U finišu prvog dijela bilo je dosta uzbudljivo. Prvoje u 42. minuti najbolju priliku za domaće promašio Morris poslije ubačaja Nikolića, a već u narednoj minuti je linijski sudija Marko Zelenika podigao zastavicu. Smatrao je da je Fanimo bio u nedozvoljenoj poziciji poslije dodavanja Rahmanovića, čini se da je pogriješio.

Nakon što je u 19. minuti Hrvoje Barišić dobio prvi žuti karton poslije duela sa Rahmanovićem, isti je ishod bio nakon njigovom duela iz 44. minuti, pa je Tuzla City cijelo drugo poluvrijeme igralo s igračem manje.

U drugom Sarajevo je mnogo ofanzivnije krenulo dosta ofanzivnije. Već u prvoj minuti nastavka Sarajevo je zaprijetilo, a lopta je poslije duela Rugaševića i Rahmanovića otišla pored gola Fejzića.

Sarajevo je dominiralo drugim dijelom, no u najboljim situacijama koje su stvarali pred golom domaćina loše su reagovali u završnici. Prvo je Fanimo u 76. minuti šutirao pored gola, a zatim je i Rahmanović slabo reagovao u 83. minuti.

Veliku priliku imali su domaći preko Karjaševića u 79. minuti. U nastavku ove akcije Crnkić nije uspio doći do lopte.

Pet minuta prije kraja Dizdarević je šut Hodžića skrenuo u korner.

Domaćin je u nastavku uspio odoljeti pritisku Bordo tima koji je tako upisao drugi vezani poraz, ali i seriju bez poraza u PLBiH produžilo na 17 susreta, računajući i proteklu sezonu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.