open-navfaktor-logo
search
Evropska liga
Sarajevo se remijem u Borisovu oprostilo od Evrope
Sarajevo se remijem bez golova u revanšu 3. pretkola Evropske lige protiv BATE oprostilo od Evrope za ovu sezonu
15.08.2019. u 20:50
get url
text

Fudbaleri Sarajeva remijem 0:0 u revanš-susretu 3. pretkola Evropske lige protiv BATE Borisova oprostili su se od evropskih nastupa za ovu sezonu.

Utakmica nije kako treba ni počela, a mladi Andrej Đokanović je zaradio žuti karton, što nikada nikada nije dobro, pogotovo kada je riječ o fudbaleru koji igra na poziciji zadnjeg veznog.

Fudbaleri Sarajeva su dobro stajali na startu utakmice, a prvi udarac u okvir gola na večerašnjem susretu uputili su upravo izabranici Husrefa Musemića. Šutirao je Haris Handžić sa nekih 20 metara, ali direktno u Chichkana, golmana BATE Borisova.

U 22. minuti Yablonski je zaprijetio, ali je bio neprecizan, pa Kovačević nije morao intervenisati. Samo tri minute kasnije Stashevich je bio u prilici, ovoga je puta lopta prozujala pored stative gola Sarajeva.

U tim trenucima bilo je mnogo grešaka, a Bordo tim je imao dosta problema s predajom lopte, pa se Musemić već u 33. minuti odlučio na prvu izmjenu. Razlog za to bili su žuti kartoni koje su imali Đokanović i Gavrić, dva zadnja vezna u ekipi Sarajeva, a Đokanovića je zamijenio Mustafić.

Upravo je poigravanje Mustafića u 36. minuti moglo skupo koštati bh. prvaka, no Kovačević je sve dobro očistio.

Najbolju priliku u prvih 45 minuta gostujući fudbaleri imali su u 42. minuti kada je Hebibović šutirao glavom poslije centaršuta Velkoskog, a Chichkan je krajnjim loptu izbacio u korner.

Minut prije kraja prvog dijela mladi Mustafić je zaradio javnu opomenu, što je opet Bordo tim koštalo oštrine u defanzivnom dijelu veznog reda.

Prvo poluvrijeme okončano je bez golova, a poslije osam minuta igre u nastavku Musemić je na travnjak poslao svog najboljeg napadača, Mersudin Ahmetović zamijenio je Benjamina Tatara.

Početak drugog dijela pripao je domaćem timu. BATE je uglavnom prijetio preko kapitena Stashevicha, koji je uz Moukama večeras bio najopasniji igrač bjeloruskog prvaka.

Iako je domaćin imao inicijativu, BATE nije uspio stvoriti veliku, stopostotpnu priliku iz koje bi stigao do pogotka, a onda je uslijedio najbolji period u igri Sarajeva.

Pod veliki pritisak Sarajevo stavilo odbranu bjeloruskog tima u periodu od 60. minute, a Bordo tim je bio bolji rival u posljednjih pola sata.

Iako su izabranici Husrefa Musemića stvorili nekoliko izglednih situacija, mreža iza leđa Antona Chichkana se nije zatresla. Najbliže golu Sarajevo je bilo pet šest minuta prije kraja kada je poslije devetog kornera za Sarajevo Lazić dobro šutirao glavom.

Imali su svoje pokušaje Velkoski, Hebibović, kao i Šerbečić u samom finišu utakmice, no posljednji ovosezonski nastup Sarajeva u Evropi okončan je bez golova.

BATE Borisov - Sarajevo 0:0 (0:0)
Stadion: Borisov Arena. Gledalaca: 10.000. Sudija: Kevin Blom (Holandija). Žuti kartoni: Dragun, Touminen (BATE), Đokanović, Gavrić, Mustafić, Šišić, Velkoski (Sarajevo).

BATE Borisov: Chichkan, Filipović, Yablonski, Dragun, Skavysh (od 79. Dubaić), Rios, Stasevich, Volkov, Baga, Simović, Moukam (od 68. Touminen). Trener: Aleksey Baga.

FK Sarajevo: Kovačević, Lazić, Hebibović, Gavrić (od 72. Milanović), Velkoski, Šišić, Letić, Đokanović (od 33. Mustafić), Šerbečić, Handžić, Tatar (od 53. Ahmetović). Trener: Huref Musemić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.