open-navfaktor-logo
search
Žarište koronavirusa
Sarajevski anesteziolog prim. dr. Aslani: Došli smo da pomognemo umornim kolegama u Novom Pazaru
Ljekari iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, Kliničkog centra Tuzla i Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo u petak 10. jula stigli su u Novi Pazar, kako bi dali svoj doprinos u borbi protiv koronavirusa u Sandžaku.
Elma Hadžimejlić
13.07.2020. u 12:38
get url
text

U ekipi je i ljekar specijalista anesteziolog iz KCUS-a prim. dr. Ilijaz Aslani koji je kazao da su došli da pomognu umornim kolegama u Novom Pazaru. 

- Ulazeći u sam grad vidjeli smo vapaj za pomoć. Zatekli smo stanje izmorenih i iscrpljenih ljudi, govoreći o zdravstvenim radnicima. Istrošenim i pod stresom. Pokušat ćemo da pomognemo koliko je to moguće. Odmah smo stavljeni na raspolaganju timovima, najteža situacija je u respiratornom centru - kazao je prim.dr. Aslani. 

Tim KCUS-a predvodi doc. dr. Rusmir Baljić, šef Klinike za infektologiju, a iz ove zdravstvene ustanove u Novi Pazar stigli su i prim. dr. Ilijaz Aslani, ljekar specijalista anesteziolog, dr. sci. med. Refet Gojak, ljekar specijalista infektolog, dr. Tarik Hajro, ljekar specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije, dr. Muhamed Kubat, ljekar na specijalizaciji iz anestezije, i dr. Semir Hrvo, ljekar na specijalizaciji iz infektologije.

Iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS u Novi Pazar stigli su direktor Hitne pomoći mr. sci. med. dr. Adem Zalihić, te Sedin Popara i Adnan Salčin, hitni medicinski tehničari.

Vođa medicinska tima iz Tuzle je hirurg dr. Zijah Rifatbegović, a tu su još i anesteziolog dr. Damir Pištoljević, internista dr. Edin Jašarević te diplomirani medicinski tehničari Jasmin Trumić, Amir Borić i Boris Perkić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.