Sarajevski kiseljak, kao kompanija koja je trajno opredjeljena na poštivanje najviših ekoloških standarda, nastavlja sa podrškom "Let's Do It" projektu koji iz godine u godinu ima sve više odijeka, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u svijetu.

Ove godine naša zemlja učestvuje u Svjetskom danu čišćenja "Let's Do It – očistimo zemlju za 1 dan" koji je planirano da se održi u subotu, 15. septembra, kao i akciji sadnje drveća "Let's Do It – milion sadnica za 1 dan" koja je planirana za 20. oktobar 2018. godine kada se očekuje učešće velikog broja volontera.

"Let's Do It" projekat u Bosni i Hercegovini je počeo 2012. godine i do sada je u volonterskim akcijama čišćenja ilegalnih deponija otpada i sadnje drveća učestvovalo više od 181.000 volontera, koji su očistili oko 13.200 tona otpada i zasadili 436.491 sadnica raznih vrsta drveća. Volonterske akcije "Let's Do It – očistimo zemlju za 1 dan" i "Let's Do It – milion sadnica za 1 dan" su do sada organizovane u 115 općina i gradova, a cilj je da se ovim projektima obuhvate sve općine u Bosni i Hercegovini.

-Kao već etablirana društveno odgovorna kompanija, Sarajevski kiseljak nastavlja sa podrškom "Let's Do It" projekta, čime nastoji dati svoj doprinos podizanju svijesti o značaju zaštite okoliša, ali i dati primjer drugim kompanijama kako se savjesno ophoditi prema životnoj sredini. Našu opredijeljenost očuvanju okruženja u kome živimo, potvrdili smo i implementacijom i certifkacijom sustava upravljanja okolišem prema normi ISO 14001:2015. - istakao je Davor Čičić, direktora Sektora prodaje i Sektora marketinga i razvoja Sarajevskog kiseljaka.