open-navfaktor-logo
search
Brza intervencija
Sarajlija doživio srčani zastoj u redu pred Zetrom, spasila ga ekipa Hitne pomoći
Jedan od građana Sarajeva jučer je u redu ispred Zetre, dok je čekao da primi vakcinu protiv COVID-19, doživio srčani zastoj, te je zahvaljujući brzoj intervenciji ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS njegov život spašen, saopćili su iz Hitne pomoći KS na svom Facebook profilu.
16.06.2021. u 08:45
get url
text

- Unesrećenog su zatekli na stolici, bez svijesti, pulsa i disanja, a nakon provedenih naprednih mjera oživljavanja i isporučenog drugog elektrošoka, srce našeg sugrađnina ponovo je zakucalo. Nakon uspostave spontanog disanja i stabilizacije vitalnih parametara, pacijenta su predali osoblju KCUS-a na daljnji tretman i dijagnostiku. Ostavljajući pacijenta u sigurnim rukama, ekipa se ubrzo vratila u Zetru kako bi nastavila sa medicinskim osiguravanjem procesa vakcinacije - napisali su iz Hitne pomoći.

VEZANI TEKST - Kako se građani pozivaju na revakcinaciju i zašto su opet gužve ispred Zetre

Istakli su da insistiraju da na svim kulturno-sportskim manifestacijama i javnim skupovima u Kantonu Sarajevo, u svojstvu medicinskog osiguranja, prisustvuje ekipa Hitne medicinske pomoći KS sa edukovanim kadrom i savremenom medicinskom opremom.

- Brojni su primjeri iz prakse koji potvrđuju opravdanost naših zahtjeva, a jedan od njih dogodio se upravo u utorak - naglasili su.

Dodali su da je od samog početka procesa vakcinacije građana Kantona Sarajevo u Zetri, pored brojnih zdravstvenih radnika koji provode imunizaciju, angažovana i ekipa Hitne medicinske pomoći KS za eventualna hitna medicinska stanja.

- Svim organizatorima javnih skupova poručujemo: Kada su u pitanju vaši i naši životi, zahtijevajte samo najbolje! - istakli su iz Hitne pomoći.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.