- Pooštravanje mjera zbog enormnog širenja virusa korona jeste važno i potrebno ali je ono direktna posljedica nerada cijelog sistema koji cijelih 13 mjeseci nije uradio sve što je mogao i morao da spriječi ovako rapidan rast broja zaraženih i umrlih u Republici Srpskoj- pojasnio je Šarović, a prenosi u svom saopćenju služba za informiranje SDS-a.

Predsjednik SDS je kazao da smo jedina zemlja koja nije osigurala masovnu vakcinaciju i koja po svemu sudeći proces vakcinacije neće završiti do kraja godine.

- Stanje je haotično jer umjesto sistemskim mjera mi konstantno imamo ad hoc mjere koje samo privremeno smanjuju broj zaraženih. Umjesto da slijedimo druge zemlje i da smo, kao što smo tražili još prije osam mjeseci, napravili nužno potrebne korake za ublažavanje posljedica pandemije, sprječavanje rapidnog širenja virusa i jačanje uništenog zdravstvenog sistema, mi se još nismo pomakli od marta 2020.godine - upozorova Šarović.

On naglašava da su današnje mjere samo još jedna potvrda naše sumorne stvarnosti, šutnje, neodgovornosti, nerada i stavljanja politike iznad života ljudi.

- Uz to, potpuno je van pameti i porazno za svakog normalnog čovjeka, da nas o stanju širenja zaraze i ovako važnim mjerama ne obavještava struka, nego kao što je i danas urađeno - politički komitet neke stranke - zaključio je Šarović u saopćenju SDS-a.