open-navfaktor-logo
search
Uoči lokalnih izbora
Šarović: Jedina svijetla tačka je CIK BiH
Predsjednik SDS-a Mirko Šarović izrazio je danas uvjerenje da će ova stranka ostvariti "dobar" izborni rezultat, te naveo da se pripremaju u "nemogućim uslovima u RS-u za opoziciju".
13.08.2020. u 14:00
get url
text

Upitan o očekivanjima na predstojećim lokalnim izborima, lider SDS-a je ocijenio da bi bilo preambiciozno očekivati pobjedu u svih 54 općine, gdje će SDS izaći samostalno sa kandidatom ili u koaliciji sa drugim strankama.

- Atmosfera je pozitivna, optimisti smo. Daleko od toga da mislimo da ćemo imati 54 načelnika, ali SDS očekuje dobar rezultat. Dobro smo se pripremili u ovim nemogućim uslovima u RS-u za opoziciju, kako zbog Izbornog zakona BiH tako i nekih drugih pravila. Jedina svijetla tačka u cijelom ovom procesu je Centralna izborna komisija BIH. Neki drugi misle da nije, ja mislim da jeste. Prevare koje su bile masovne, sada će biti u nekom manjem obimu, jer CIK ne može na sve da utiče - istakao je Šarović.

On je danas u Banjoj Luci, nakon sjednice Predsjedništva SDS, istakao da su do sada prijavili 40 svojih kandidata za načelnike na lokalnim izborima i sedam zajedničkih sa drugim partijama.

- Vjerujemo da ćemo imati kandidate u najmanje 54 lokalne zajednice koji su naši, zajednički ili koje SDS podržava - rekao je Šarović.

Istakao je i da je raspustio odbor u Doboju.

- U ovoj lokalnoj zajednici treba da damo novu snagu i energiju. Od momenta kada je stranku napustio Obren Petrović, radili smo na konsolidaciji, ali je potrebna nova snaga jer mnogo toga u Doboju nije završeno. Tamo još nismo našli kandidata i neophodan je bio ovaj korak - kazao je Šarović.

Naveo je da će Duško Ristić biti novi povjerenik za Doboj.

- Pokušavamo da nađemo kandidata za gradonačelnika Doboja, tragamo za kandidatom - dodao je Šarović.

Što se tiče Bijeljine, Šarović je naveo da su razgovarali sa advokatom Miodragom Stojanovićem, te bili uvjereni da bi on mogao pobijediti Miću Mićića, kojeg podržava SNSD.

 - Lomio se nekoliko dana, bio je blizu odluke. O kandidatu za Bijeljinu razgovaramo sa PDP-om. Bit će ili Tomica Stojanović  ili neko drugi - istakao je Šarović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.